Pages

Jumaat, 12 Ogos 2011

Kelab Fotografi

mari menghangatkan lagi isu fotografi ni...zaman skarang ni sume org dah ada kamera sendri..budak2 skolah pon da ada..yg xpaham tu diorang ado DSLR..uuuuuuuuumangai...dasat2..
kalo dlu kamera Digital Single Lens Reflection (DSLR) ni hanya org2 pro ja pakai..harga beribu2...kalo x salah 4 ribu keatas (agak je la)...
skang ni harga dah mampu dimiliki...RM1,500 dah leh dapat dah...tp korang kene la invest beratus2 beriban2...harga gear2 lain mahal2...tambah lg kene jaga leklok..kalo rosak, repair dah seribu ke atas..





k ni aku nk bgtau, sesapa yg baru nk mula berjinak2 atau nk beli, korang leh try kt website ni...

(1) www.mir.com.my
(2) shashinki.com
(3) dslr shop
*byk lg kt fb tu..try cari

kalo korang nk usha mana 1 kamera yg sesuai ngn korang, leh usha ni...

(1) snapsort.com (ni leh compare ngn dslr yg lain)

pastu sapa yg nk join grup2 fotografi, join la ni...

(1) FJMalaysia
(2) triography
*byk lg kt fb tu..try cari





aku teringin gak nk ada team fotografi ni, leh outing lepak2 sambil menembak moment/pemandangan yg best2..
kalo ada sesapa nk join aku, jom r..leh buat biz n tukar2 pendapat+ilmu fotografi ye...

2 ulasan: