Pages

Sabtu, 31 Disember 2011

masihi vs hijrah

sebelum nk sambut tahun baru, apa yang korang paham pasal tahun hijrah dan masihi?
klik link ni..

hijrah-vs-masihi

sumber : aburedza.wordpress.com

kenangan

teringat lak kt dia..sbb die yg kenalkan lagu ni..siap nyanyi2 lagi

menebas ke menebang?

erm nk p jamban jap..lama lg ni nk abes..


korang tgk tol2..drpada agresif trus pasif..nk libas pon dah xlarat..hahaha 

cahaya dah malap


tribute to hafiz hashim...ko mmg style la bro..apsal ko da x power? glabah tol..

amacam mau main badmintun x?

bad-main-ton

hari ni kite blaja main badmintun je k


bahana main badmintun

Jumaat, 30 Disember 2011

selamat hari jumaat

alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk bernafas pada hari jumaat sekali lg
jgn lupe smayang jumaat

Khamis, 29 Disember 2011

sunat sombong balik

COOL~

penipu

lantak ko la. korang dah kene kencing


selesai


alhamdulillah..semestar lima sudah habis bro..

terima kasih buat semua ahli grup yang pernah bekerja di bawah kepimpinan aku..
dan minta maaf kalau ada salah silap terkasar bahasa..
korang mmg rock!! la
(shahmi,apeeh,andi,diba,anisya,azanah,pe'ah)

final project group



nk cakap xda depan mata

t e r i m a | k a s i h

yakina na

aku tau ramai yang dok cakap blakang aku
aku tau ada yang x suke aku
xske cara aku
nk buat camne dow..dowh..dah camni perangai aku
xberniat pown dowh..dow...
macam bese..selalu kene sisih..
tp peduli ape aku..time ni la peluang aku nk tunjukkan neon aku...
aku leh buktikan aku leh atasi kekangan sume..terkangkang sambil ternganga la ngko..
ni sume sebab yakin..usaha..doa..tawakal..pada yg satu; Allah

Rabu, 28 Disember 2011

kerempeng

masuk hari ni dah x terkira jari tgn ngn kaki aku.
orang duk cakap aku kurus.
nak buat camne.
kurus belajar.
bukan kurus x makan.
lepas ni ko kene slalu panggil aku berisi taff.
amin

pagi

selamat pagi
kerja banyak lagi
aku janji pasni aku xnak tulis panjang2 bejela lagi
aku tau bukan sume rajin membaca
sbab aku sndri pon maleh gilo nak baco
sbb tu aku xda tauliah kot. isu semasa pon x alert
selamat pagi

blog

aku ber-blog bukan sebab aku nak glamer cepat
bukan nak menang adiah belambak2
bukan nk cari follower berjuta2
bukan nak duit
bukan nak mengaibkan hal orang
bukan nk kongsi hal ehwal artis2
bukan nak sewakan ruangan iklan
aku ber-blog sebab suka2
saja nak kongsi cerita
tp sebenarnya nk cube2 1 benda baru
sbb tu aku ber-blog la kot

kawan

brape kali ko lepak ngn mak bapak korang?
borak2..citer pasal hal ko kt depa suma?
ape ko rasa? seronok? puas? lega?
untung bagi sapa yang ada mak bapak..
jagalah diorang..

Selasa, 27 Disember 2011

alasan

ada alasan untuk lepaskan diri sendiri
ada alasan untuk suka-suka
ada Alasan untuk menyelamatkan diri
ada alasan untuk buat jahat
ada alasan untuk kebaikan bersama
apa alasan korang?

kunci

Hari ni.
Kali ni.
Sekali lagi.
Aku kt dalam kau kt luar.
Aku terkunci lg.
Tunggu Je laa kertas keramat

jangan

Jangan berpolitik.
Kalau tangan kau statik.
Jangan cerita gebang.
Kalau kau temberang.
Jangan mengutuk orang.
Jangan nanti kau berseorang.

Isnin, 26 Disember 2011

hongap baru

bermaksud nafas baru
nafas apa yang baru?
bukan nafas aku...tp nafas blog ni...
dlm proses nk memberi nafas baru..
renovet la ni...nk bg cantik...sejuk mata memandang sejuk lagi perut ibu mengandung..
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||50%

MASA

tak semua orang ada masa.
tak semua orang punyai masa seperti kita.
tak semua orang menghormati masanya.
tak semua orang hormati masa kita.
tak semua orang tepati masa
tak semua orang patuhi masa.
tak semua orang menggunakan masa.
masa..masa tidak boleh dibeli.
hargailah masa yang kita perolehi.
agar kita dihormati.

(k.e, 2011)

Sabtu, 24 Disember 2011

masihkah kita ingat?

hai korang yg lahir pd thn 80/90an, mesti ingat mase skola rendah dulu: -

1. kat skola ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau. salesman susu pon camtu gak.
2. kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. bile ade program Nilam, sebok semua nak pinjam buku.
3. RMT kat skola mkn x best, tp yg berduit pon join RMT, x phm....
4. pakai...... pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.
5. main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!
6. pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.
7. cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pegang pon kat situ.
8. bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan.
9. time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la...
10. main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape.
11. jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.
12. takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...
13. balik skola beli JoJo xpon Dendang. Tora pon best gak. Beli se mata2 nak mainan, coklat die x mkn pon.(aku makan coklat die wey...sedap gak)

14. Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat TV bole tembak alien tu...
15. Siri kartun;dragon ball, power rangers, ultraman, ninja turtles, Thundercats, maskman, Gaban , Flashman, Jetman, Cybercop, Dash Shankurodan mcm lg.

jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni..asyik ngadap laptop, ipad, tv n ps.. kite akan sentiasa berubah, cume asal-usul kite yg permanent.

huhu~ ni la baru zaman kita kawan2 pas r kt member2 korang.... mesti diorg tersengeh2 bace mende ni..






(sumber ni aku cilok je....menggamit betol!)

Khamis, 22 Disember 2011

io parlo italiano


video

what the fish!!!

apa itu neon?

NEON : kisah 3 orang yang masing2 punyai neon sendiri


Rabu, 21 Disember 2011

kuda dah pandai meludah

hadoi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
serabot weyh...tergeleng-geleng kopalo den dah macam tonggiling dah....tunggu nk berguling-guling kt atas siling je ni ha...
baru2 ni kite dikejutkan ngn video hangat sehangat lina hangat panas sgt auww...pasal gangster yg konon panglima perang...gangster tu baru pandai belajar meludah agaknye...dah seronok meludah, nk ludah2 orang lain sambil naik kuda...ape pon xbley!! nak ludah sebab ado orang turunkan bendera...haktuih...
apo la nk jadi ngn korang...pasal kuda, bendera, mahasiswa, ludah, parti tupperware pon nk begadoh2 berpecah belah bermusuh2...korang sedar x kite ni 1 agama..1 bangsa...ha! kene la ngn slogan pm kite..satooooooooooooooooooooo malaysia!! hadoi...
contohilah Nabi junjungan kita Muhammad s.a.w...dicemuh, dicaci, diludah, dipukul, baginda tetap bersabar...pengikut baginda yg nk membalas pon baginda halang...malah baginda berdoa pada Allah s.w.t..agar diampunkan dosa diorang...
pada si penunggang kuda tu...buat malu je weyh...last2 korang dah dimalukan ngn kesilapan sendiri..
jangan riak jgn takbur...betolkan diri sendiri sebelum mmbetulkan org...belajar meludah dulu sebelum meludah org k...hahaha baguih dok ada..


Selasa, 20 Disember 2011

monster chef II


video

monster chef


video

Sabtu, 17 Disember 2011

Hudud dipolitikkan?

walaupon aku x penah follow si luthfi ni..walaupon aku xterjebak ngn politik...walaupon aku ni xamek tau langsung pasal berita2 hangat kt malaysia ni...tp persetan tu sume..sbb 2 jenis video ni betol2 buat aku baran..ape la nk jadi...haih...sebab sejahat2 aku sehina2 aku xpernah buat macam ni...hormatlah sikit...



aku pon dah xtau dah ape nk jadi dgn negara kita sejak akhir2 ni...makin terok dah...astaghfirullah...mintak2 la jaoh...amin~
korang pikir2kanlah...
come on...berkempenlah dgn cara bersih...dgn cara yg sepatotnya...jgn memburukkan agama Islam dihadapan org bukan Islam...jgnlah benarkan org kafir senang lenang memburukkan agama kita..
wallahualam
(tetiba jadi baek)

Rabu, 14 Disember 2011

TIKURUNG :shortfilm

shortfilm kitorang yg mengisahkan tentang jalinan alam antara 1 sama lain...
pengambaran dibuat di sekitar kesibukan kota raya yang juga memainkan peranan bg menguatkan lg filem pendek ini..

pemusik jalanan






mempersembahkan filem pendek: TIKURUNG

mengisahkan tentang kehidupan manusia umpama si burung, si tikus dan si kucing..yang punyai karekter masing2..

credit to cinobukit a.k.a krew kitorang thewisegentleman yg rajin upload kt utube

Selasa, 13 Disember 2011

sad story of KL


aku da lama x jejak kaki ke KL...ari tu aku ke KL atas dasar shooting film dan destinasi aku di CM...sepanjang laluan aku ke sana aku tgk byk betol perubahan di KL...hurm..byk...dan sangat ketara...malahan ada yg TAHPAPE...POLIK2 YO...yang paling menyakitkan hati tu ada unsur2 sejarah yg dah HILANG...aduyai..monyirap yo~ tu yang SODEH tu...

Antara tmpat yg sempat aku tgk :
1. BANGUNAN SULTAN ABDUL SAMAD yg kubahnya da berubah menjadi taik lembu..dah la warna itam..line2 kt kubah tu pon diorang cat skali..haram jadah tol...diorang igt da cat bru tu lawa sgt ke? aku tgk je trus memekak terpekik terlolong memaki..aduh sedih...kesan tinggalan sejarah dah x mcm dlu..dah x sempurna..macam datok k xda misai...


2. STRUCTURE CERMIN kt depan bangunan sultan abdul samad..xtau aku nama die...dan xnak amek tau..sampai mampos aku xnk tau...ape kejadah diorang buat bende2 tu sume kt padang tu? kt padang panas kan? mestilah panas..ni Malaysia..bukan negara omputih la bangang...dah..aku xnk cakap panjang...(gambar xda...nk amek gambar buat ape? malas aku..sakit ati je ngn pemikiran ahli politik ni)

3. LORONG CM dlu laluan ni terkenal giler beb...pemes...tmpat org2 lama dpt ilham..cari rezki..menghiburkan org ramai..dan macam2 lg..skang ni ado lak bondo bosar ni ha...wau plak...nama pon da tukar jd pebenda kasturi tah...aku kalo dah menyampah, jangan harap la aku nk tau lebih lanjut sesuatu benda tu..ha! paling aku bertambah2 menyirap, kitorang xleh nk shooting atas alasan buat assignment..kepala hotak ko bejambol...aku melawan pakgad tu poit...aku sond je "tu pompan tu leh plak amek gambar" die senyap je x layan...IUY^&I^^%&*Y&^&G aku rasa nk penterajang plak pakgad ni..aduyai..dah la terperanjat ngn perubahan cm ni..pastu menyrap xdapat buat mcm dlu kt cm dah...sume benda ada pantang larang..sedih....tempat ni dah hilang identiti...sungguh...hurm..
ni baru skit aku terjumpa...lom lg kes penjara pudu tu..pastu mcm2 lg..renung2kanlah...jgn sebab ekonomi kite sanggup merosakkan segalanya yg kita miliki..






















next post aku nk tunjuk short film kitorang...(saja nk sedapkan hati yg marah ni)

Selasa, 6 Disember 2011

AKU SEDIH

aku sedih...aku sedih...aku sedih...
kenapa aku sedih? aku sedih bukan kerana cintakan seseorang...aku sedih kerana hilangnya sesuatu...
nk tau ape yg beria2 sedihkan ni? nantikan post akan datang...
:(
macam harem..muke sedih je...aku tgk muke aku lg sedih..pp berlobang2...

Khamis, 24 November 2011

unta kunyah rimau

Rabu, 23 November 2011

harimau malaya vs unta padang pasior

Jumaat, 18 November 2011

watak ASH yg korang xtau


sponge bob pon nak jugak~



lawak diglet 2

HOWS THAT POKEMON?!!!!!!!



..IT DIGLET!!!!!


BUT....WHAT DIGLET IS???

pokemon in real life lawak

best!

Lawak si Diglet

lagi..kemaruk pokemon




 

bila dunya dah terbalik

Bila dah kemaruk dengan pokemon sangat

boleh blah kalo korang xpenah hidup sezaman ngn pokemon n giler pokemon!!



Khamis, 17 November 2011

Malaysia aum aum

hari ni atau lebih tepat lagi mlm ni Malaysia akan menentang Indonesia..
good luck poit...



hasil karya k.e & botak
(boleh buat tempahan kad kawen gak kalo nak)

Orang belajar kO memain plak!

terlebih dahulu mintak maap kt puan Bie sbb xtumpu perhatian kelas td..tp kami tetap gigih membuat hasil karya agong yang bakal membanggakan puan Bie..
hebat gak bebudak arkitek lanskap ni kan?

lanskapmon aku vs lanskapmon botak. aku menang sbb leh jilat api die

lanskap k.l

hasil karya k.e & botak

cara oldskool yang hebat!!


Sungai Jagong

mula2 aku nk bgtau yang aku pon xtau korang tau ke xtau ape yang aku dpt tau ni tau..xtau la kot2 korang dah lama tau..sbb aku pon da lama tau cume xtau bile nk bgtau..
penah dgr 'Sungai Jagong'? dgr2 crita terletaknya di Kedah..baguih dok ada no...
aku dapat tau pon drpd emel..org dok foward2 kt aku..
xtau la betol ke idak kan..tp gah la jugak gambar2nya...sapa2 yg duk kdah tu jengok2 r sana...p tgk betoi ke dak..google earth tunjuk ada je sungai jagong kt kedah nun sana..
nk p sana jaoh..meh aku tunjuk apa ada kt sana..





betoi ka? ceq pon xtau la no..bai